Ejderli 1. Uluslararası Geleneksel Satranç Turnuvası İlk Hamle Töreniyle Başladı!

Untitled 2150 nüfuslu Ejderli köyünden bir haftada 1500 yeni lisanslı sporcu yetişmesi onuruna düzenlenen 1.Ejderli Uluslararası Geleneksel Satranç Turnuvası görkemli  ilk hamle töreninin ardından coşkuyla başladı.

1. Ejderli Uluslararası Geleneksel Satranç Turnuvasının açılış törenine Ejderli Köyü Muhtar Yardımcısı Sıddık Çapraz, Ejderli Köyü eski muhtarı Ahmet Merkezi, Ejderli Köyü Muhtarlığı Spordan Sorumlu İhtiyar Heyeti üyesi ve Ejderli Köyü Satranç Temsilcisi Ahsen İşyapar, Ejderli Köyü Futbol Sahası Bekçisi Tınaz Vankuroğlu, Ejderli Köyü Satranç Temsilcisi Yardımıcısı Asistan Vekili İskender Fuzuli, Ejderli Köyü Satranç Temsilcisi Yardımcısı Asistanı Gamze Kekler teşrif ettiler.

İlk hamlede piyonun nasıl sürüleceğini bilemeyen satranç emekçisi İşyapar, törene katılan protokol üyelerine, hakemlere ve sporculara son derece renkli anlar yaşatırken, Muhtar Yardımcısı Çapraz ve eski muhtar Merkezi, İşyapar’dan aldıkları tüyo ile 1.Ah3 hamlesini beraber yaptılar. Diğer katılımcıların da bu hamleyi onaylaması üzerine törensel ilk hamle İşyapar tarafından büyük bir coşku ve başarıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık dört saat süren açılış töreninin ardından başlayan birinci tur 2,5 saatte tamamlandı.

  • Şahtung yazıları hayal ürünüdür.

Bir cevap yazın