Şeftaliden Satranç Taşı Olur Mu?

Seftali

Türkiye’nin ender genetikçi satranççılarından İlker Dönmezer ve ekibinin çalışmaları sonucunda satranç taşları biçiminde meyve veren şeftali türleri geliştirildi. Dönmezer, Şahtung Genetik Departmanı sorumlusu Müdire Baş’a yaptığı açıklamada, istenilen ölçüde üretimin yapılabildiğini, Dünya Uluslararası Satranç Organizasyonu’ndan gerekli izinlerin alındığını ve Altın Şeftali Open Chess Turnuvası ile birlikte uluslararası organizasyonlarda şeftaliden taşların kullanılmaya başlayacağını söyledi. Dönmezer, şeftaliden taşlar sayesinde, oyuncuların maç boyu açlık çekmeyeceklerini ve pek çok vitamin alacaklarını vurguladı. Geliştirdikleri şeftali türünün suyunun az olmasına karşın, katur kutur ses çıkarmadığına da değinen Dönmezer, yeni taşların turnuva satrancı için ideal olduğunu belirtti. GDO karşıtları gelişmelere şüpheyle yaklaşıyor. Estetikçi Ahmet Jilet ise, ahşap oyun tahtasının şeftali taşlarla uyumsuz olduğu gerekçesini öne sürerek, şeftali taşların turnuvalarda kesinlikle kullanılmaması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunuyor.

Bir cevap yazın