Abdülkadir Atmaca Granit Patlıcan Satranç Turnuvasında yine geri aldı.

122 kopya

Turnuvalarda hamle geri almasıyla tanınan ünlü oyuncu Abdülkadir Atmaca Granit Patlıcan Satranç Turnuvası’nda yine geri aldı. Olayın tüm ana haber bültenlerinde yer almasının ardından, sosyal medya üzerinden organize olan bir kalabalık, saat 22’de Atmaca’nın konakladığı otelin önünde toplanarak protesto gösterilerinde bulundu.

Saat 22.30’da irtibat kurduğumuz Atmaca, olayın ardından ilk kez Şahtung Haber’e konuştu. Kahvede ya da bilgisayar başında sürekli geri alan kişilerin, protestolarda başı çekmesinin manidar olduğunu söyleyen Atmaca, ayaklarım varsa yürürüm, kulaklarım varsa duyarım, geri alabilirsem alırım, dedi. Fide kuralları 4-8. maddesini hatırlatan Atmaca, oyunun içinde rakip itiraz etmediği sürece geri almanın mümkün olduğunu belirtti. Bu açıklamanın ardından ASOD tarafından Atmaca’ya üzerinde 4-8 yazılı bir plaket verileceği bildirildi.

Bir Şahtunglu, Şahtungluların yazdıklarının tümü hayal ürünüdür, diye yazmış.

Abdülkadir Atmaca Granit Patlıcan Satranç Turnuvasında yine geri aldı.” üzerine bir yorum

Bir cevap yazın